На Тернопільщині обіцяють погасити борги дорожникам, але не кажуть – коли

Проект TERNOPILTIME
Нагадаємо, учора працівники облавтодору перекривали дорогу «Тернопіль-Хмельницький». Людям до п’яти місяців боргують  зарплати. Дорожники вже зверталися до чиновників різних рівнів, але питання залишається без відповіді.

Михайло Беднарський з Гусятина разом з дружиною працює у дорожній службі, зарплатні не бачив від червня. «Немає грошей навіть за газ заплатити, а ще треба щось їсти кожного дня. Ми хочемо отримати те, що заробили, адже в кожного з нас є діти, яких немає чим годувати. Враховуючи те, які зараз ціни, тарифи, це просто знущання над нами».

Прокоментували ситуацію із заборгованістю виплат дорожникам в облдержадміністрації. Вихід бачать або у розвитку державних дорожних підприємств, або у їхньому закритті.

«Ситуація із заборгованістю досить складна, вона склалася через велику кількість недопрацювань упродовж року. Питання до Укравтодору, чому гроші до тої пори не виплачені. Знайти гроші і заплатити людям повинна Служба автомобільних доріг у Тернопільській області. Також держава повинна переглянути своє ставлення до таких дорожних організацій, щоб такі підприємства могли бути конкурентними. Ми знаємо, що у цих дорожних організаціях працюють добрі спеціалісти, які роками будують дороги, вони знають, як це робити, єдине, що їм бракує – це сучасної техніки. Але про це вже має подбати держава. Ми підготували відповідне звернення до Укравтодору. Це тільки держава може вирішити це питання, бо в нас в обласному бюджеті таких грошей немає. Тут варіантів багато немає, таку структуру як Облавтодор потрібно або розпускати, або розвивати її, щоб люди могли там працювати», – каже перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

У службі автомобільних доріг області вважають, що проблема в тому, що облавтодор не виграє тендерів на виконання робіт. «Є служба замовника і є підрядна організація, яка виконує роботи по замовленню служби. Ні один підряд Облавтодор не виграв. Тендер проводило управління капітального будівництва. Тендер виграла така організація «Глобал-білдінг-інжиніринг, який інколи навіть використовує техніку облавтодору», – додає заступник начальника служби автомобільних області  Володимир Хемій.

Поки що обіцянками тішить дорожників їхній керівник, директор ДП «Тернопільський облавтодор»  Вододимир Шашкін. Загальна сума боргу на Тернопільщині – до 16-ти мільйонів гривень, – каже він. Гроші обіцяють виділити з державного бюджету. «Наразі відомо, що на дорожні служби України буде направлено 480 мільйонів, це по всій Україні, в тому числі і Тернопільська область». Відкритим залишається питання, – коли погасять заборгованість.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі суд відмовив захиснику Н. Зоткіної у поновленні строків апеляційного оскарження (Відео)

Наступна стаття

У печері на Тернопільщині знайшли трипільську піч

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.