У Тернополі за неправильне паркування можуть евакуюювати автомобіль

Проект TERNOPILTIME

Нові правила паркування запрацювали в обласному центрі. Відповідно до Закону України від 27-го жовтня, внаслідок неправильного паркування авто можуть евакуювати. Стежитимуть за дотриманням правил представники муніципальної і патрульної поліції.

Відповідно до нового закону, працівники поліції та інспектори з паркування можуть евакуювати автомобіль, якщо він перешкоджає дорожньому руху або безпеці; розташований на проїжджій частині; на залізничній чи трамвайній коліях; на пішохідних переходах чи перехрестях; ближче 30-ти метрів від посадкових майданчиків; ближче 10-ти метрів від виїздів з прилеглих територій; якщо авто перешкоджає роботі комунальної техніки, або порушує схему паркування, блокуючи проїзд.

  • «Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення щодо надання повноважень працівникам управління муніципальної поліції на виконання функції інспектування паркування. Вже з 27-го вересня діють підвищені штрафи за неправильне паркування. Відповідно до статті 152, розмір штрафу – у двадцятикратному розмірі від вартості паркування за одну годину. За зупинку чи стоянку у недозволеному місці доведеться сплатити штраф – 255 гривень, у випадку несплати штрафу протягом місяця розмір стягнення подвоюється. Якщо порушник сплатить штраф протягом 10-ти днів, то оплачувати потрібно лише 50% штрафу. У разі неправильного паркування, автомобіль порушника буде підлягти евакуації», – каже начальник управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради Ігор Максимів.

Новий закон передбачає фото та відеофіксацію порушення правил паркування. Щоб притягнути до відповідальності, в Україні має запрацювати реєстр адміністративних правопорушень.

  • «Наразі не сформовано чіткого алгоритму патрульних у таких ситуаціях. Оскільки кожна постанова, яку виписуватимуть на водія, має бути доступною і на Інтернет-ресурсах. Цей момент до кінця ще неврегульовано, але вже найближчим часом ці технічні моменти вирішаться і закон буде працювати», – додає начальник відділу адмінпрактики Патрульної поліції області Руслан Хом’як.

Штраф потрібно платити, якщо авто перебуває на неправильній паркові більше десяти хвилин. Квитанцію про штраф інспектори надсилатимуть рекомендованим листом, або ж залишатимуть на лобовому склі. Якщо ж неправильна парковка перешкоджає руху транспортних засобів, авто можуть евакуювати. У Тернополі наразі є два евакуатори, а також облаштовують майданчик, для евакуйованих автомобілів. Оплата евакуації – 720 грн. для авто до 2 тонн. Додатково треба буде оплачувати стоянку евакуйованого авто.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Маленька тернополянка зможе чути завдяки благодійникам з Німеччини

Наступна стаття

У Тернополі через пожежу евакуювали мешканців багатоповерхівки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.