Відсьогодні у Тернополі діють нові тарифи у громадському транспорті, автобуси поки оновити не обіцяють

Відсьогодні у Тернополі діють нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Ціна квитка залежить від того, як розраховується пасажир «соціальною картою тернополянина», електронним квитком, чи готівкою.

У Тернополі найдешевший проїзд за «соціальною карткою тернополянина»: у тролейбусах він становить 5 грн, у маршрутках – 6 грн. Наразі в обласному центрі нараховують 87 з половиною тисяч власників карт тернополянина. З електронним квитком у тролейбусах вартість проїзду – 6 гривень і готівкою люди розраховуються по 8 гривень. У маршрутних таксі власники «картки тернополянина» платять 6 гривень, електронного квитка – 7 гривень і готівкою – 9 гривень.

«Що стало причиною для прийняття рішення про збільшення тарифів. Протягом року в нас були розірвані угоди про перевезення, в загальному ми втратили близько 60-ти автобусів. Також почали масово звільнятися водії через низькі зарплати. Складна ситуація сталася у тролейбусному парку. На сьогоднішній день має виїжджати 57 одиниць, але виїжджає тільки 45 одиниць, окремі стоять, бо їх треба ремонтувати, а грошей на ремонти нема. Ситуація стала дуже загрозливою, оскільки ми вже не маємо чим компенсовувати з бюджету міського», – каже начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський.

Незважаючи на підвищення тарифів, якість послуг поки не поліпшиться. Місцеві чиновники переконані: у Тернополі люди неплатоспроможні, відтак вони не зможуть оплачувати проїзд у комфортних автобусах. «Бачу, які прекрасні автобуси, тролейбуси, трамваї за кордоном. Мені б дуже хотілося бачити такі у Тернополі. Але там пасажир більш платоспроможний, наш пасажир, не платоспроможний, на жаль. Ми мусимо використовувати такий транспорт, щоб він був у робочому стані і ним можна було безпечно їхати. Новий автобус, який ми зараз використовуємо у Тернополі, недозаробляє 700 гривень до заправки. Якби не фінансова підтримка з міського бюджету, який й би тариф, був у тому автобусі. Чи готові наші пасажири платити більше 15-ти гривень за проїзд в автобусах?», – додає Ігор Мединський.

Для людей, які належать до пільгових категорій, що не оплачують за проїзд у громадському транспорті, змін з 1 листопада немає, – запевняє Ігор Мединський. Однак іногороднім пільговикам доведеться платити повну вартість квитка.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

Тернополяни активно виготовляють «Файні карти». За день 150 заяв (Відео)

Наступна стаття

2 листопада – Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів

2 Comments

    Avatar
  • проте власники маршруток іздять на крутих іномарках

  • Avatar
  • Мединський І. може досить розказувати казки про підняття тарифів, бо ваші маршрутки, які їздять по Тернополі(хоча вони офіційно не зареєстровані на вас),але збирають гроші і віддають вам та вашому посередникові(коли долар був 8 гривань ви з кожної маршрутки мали мінімум 100 доларів плюс заправку автобуса плюс зарплата водія за гроші, які зібрав водій за день це ваш чистий дохід 100 доларів в день) В даний час прибутки не ті тому ви і підтримуєте підняття цін на проїзд щоб набити собі кишеню.Ви будете говорити , що юридично інформація не підтверджена, але нехай водії які працювали у вас не бояться і розкажуть як здавали вашим людям касу на заправці Автотехсервісу на вул, Злуки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.