Отруїлись: встановлено причину масової загибелі чайок у Тернополі

Причиною масової гибелі чайок на набережній Тернопільського ставу стало отруєння. Ймовірно, речовиною, якою у місті винищують гризунів. Загальна кількість мертвої птиці – 178. Це – мартин сріблястий, який є великим перелітним птахом, родини Мартинових.

 

Причину загибелі птахів встановлювали у лабораторії. За попередніми результатами, дослідження вказують на вираженні зміни тканин і органів, що характерне при отруєнні. Більш детальна інформація буде відома після проведення усіх досліджень.

 

Для виключення різної інфекції у загиблих птахів, а саме високопатогенного грипу  птиці на території міста Тернополя та з метою недопущення розповсюдження серед пернатих,  патматеріал загиблих птахів відправлено для вірусологічного дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у м.Київ.

 

Спеціалісти Держпродспоживслужби ініціювали засідання ДНПК, на якому обговорять шляхи недопущення поширення небезпечних інфекцій серед птахів на території обласного центру та Тернопільського району, а також прибирання території від трупів птахів та їх утилізацію.

 

Ситуація перебуває на контролі у першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимира Богоноса. Головне управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

 

Відео: Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”

Попередня стаття

Запрацюють за 9 гривень: тернопільські перевізники вимагають повернути “нові” тарифи (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині судитимуть директора заводу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.