Тернопіль без маршруток: водії розповіли чому страйкують вони (Відео)


Транспортний колапс у Тернополі. Сьогодні на вулиці міста не виїхала жодна маршрутка. Так водії протестують через зміни вартості тарифу. Кажуть з такими розрахунками їм бракує грошей навіть на пальне.

 

–  Дизпаливо вартує 34-35 гривень. Нам не вистачає грошей навіть на пальне, що вже говорити про ремонт чи оновлення техніки, – каже водій маршрутного таксі пан Михайло.

 

– Все що ми заробимо повинне йти пальне, ремонт та нашу зарплату. Але в день виходить 700 грн готівки, тоді як лише на пальне треба 1500 грн. Всі, хто розраховується карточкою, з цих грошей 15% забирає міська рада, інші повертають. Але коли роблять такі перерахунки? Нам тож живі гроші треба мати ще ввечері, аби заправитись і з ранку виїхати на маршрут, – продовжує водій пан Віталій.

 

Про те, як вирішити ситуацію приватні перевізники сьогодні повинні домовитися з урядовцями. Свої вимоги вони вже озвучили керівнику управління транспорту. Та коли вдасться знайти компроміс – невідомо.

 

– У перевізників одна вимога – повернути тарифи. Сьогодні не можу нічого спрогнозувати. Сьогодні буду з ними розмовляти і буду шукати якийсь діалог спочатку, а потім консенсус, наголошує начальник управління транспорту та зв’язку Тернопільської міськради Ігор Мединський.

 

Поки перемовини тривають – тернополяни ходять пішки. Інші їдуть комунальним транспортом. Нині на маршрут вийшло 55 тролейбусів.

 

– З 1 листопада ходжу пішки, бо не готова платити 9 гривень. Просто наші люди бідні, вони не мають грошей. Не треба так знущатися з народу, – розповідає тернополянка пані Люда.

 

У ситуації містяни намагаються шукати позитив. Наголошують за останні три дні тернополяни  стали справжньою командою: підвозять один одного на роботу, гуртують сусідів, аби разом йти пішки. Та сподіваються що до приходу холодів компроміс з перевізниками все таки знайдуть.

Попередня стаття

У частині Тернополя не буде води

Наступна стаття

Тернопільські перевізники страйкуватимуть, доки не підвищать тарифів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.