Тернополем шириться кір: медики закликають людей вакцинуватися

За даними Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України від початку року у Тернополі зареєстровано 330 первинних діагнозів кір. З них 156 – це випадки захворювання у дітей до 18 років.  Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація.

 

Наразі два спалахи кору залишаються діючими, зокрема у Тернопільській ЗОШ №24, де спостерігається 6 випадків захворювання на кір, та у вищому ПТУ сфери послуг та туризму, де зареєстровано 9 хворих на кір.  У цих закладах проводяться спеціальні обмежувальні профілактичні та протиепідемічні заходи.

 

Як наголошує заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма, ріст захворюваності, насамперед пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей.  Згідно вакцинального статусу за 9 місяців, у Тернополі з усіх хворих 72 особи не мали жодного щеплення та 129 людей – без жодних даних про щеплення.

 

Відтак медики закликають робити вакцинацію проти кору та не наражати на небезпеку себе та інших. Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. Прес-служба Тернопільської міської ради.

Попередня стаття

Не настільки великі зарплати, – тернополяни про вартість проїзду за 7 гривень

Наступна стаття

У Чорткові киянин та його пасажир потрапили у ДТП

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.