УПЦ КП спростувала інформацію про нову дату Різдва

Речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) спростував інформацію, що після отримання автокефалії Різдво відзначатиметься 25 грудня, а не 7 січня. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

 

 

“Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об’єднання і в зв’язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і жодних приписів або вимог щодо цього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ ст., не встановлювалося”, – заявив архієпископ.

 

Нагадаємо, що в 2017 році в Україні був ухвалений закон, який зробив обидві дати Різдва – 25 грудня, і 7 січня – святковими і вихідними днями. Раніше так зване католицьке Різдво в Україні було звичайним буденним днем.

Вселенський патріархат, який надасть Україні автокефалію, живе за григоріанським календарем і теж відзначає Різдво 25 грудня. Пише LB.ua

Попередня стаття

ДТП на “Східному”: мерседес врізався в автобус

Наступна стаття

Від початку року на дорогах Тернопільщини загинуло 64 людини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.