Села, які приєднались до Тернопільської громади, мріють про автобуси та дитсадок (Відео)

Через місяць Тернопіль офіційно стане територіальною громадою. До міста приєднається ще 8 сіл Зборівського району. Зокрема села Курівці, Малашівці, Іванківці, Чернихів, Глядки, Плесківці, Кобзарівка та Вертелка. У міській раді підрахували: видатків на громади більше, ніж прибутку.

– Відверто скажу, що у нас з’являться витрати, яких раніше місто не мало. Витрат буде майже в два рази більше ніж прибутку. Адже мешканці сіл будуть використовувати наші об’єкти інфраструктури: школи, садочки, лікарні. І все на таких самих умовах, як і тернополяни. Але це має бути прикладом для інших навколишніх територій, що приєднання до міста дасть лише позитив, щоб ми в майбутньому могли долучати інші населенні пункти до нашої об’єднаної територіальної громади, – наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Селяни  хвилюються,  аби не закрили сільські школи і просять про дитсадочок.

– Дитсадок треба обов’язково. Інакше скоро закриють школу, – наголошує мешканка села Курівці Ольга Соколовська

А ще люди сподіваються на нове транспортне сполучення з центром громади. Бо автобуси, які нині курсують, малі і їздять лише 5 разів на день.

Попередня стаття

У ДТП загинув відомий тернопільський спортсмен (Фото)

Наступна стаття

На автошляхах Тернопільщини передбачають сильну ожеледицю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.