На Тернопільщині через спалахи кору закривають на карантин навчальні заклади

Проект TERNOPILTIME

 

Черговий спалах кору виявили у Теребовлянському вищому училищі культури. На кір захворіло восьмеро студентів, відтак навчальний заклад закрили на карантин.

Як повідомив директор училища Микола Виннічик, призупинили навчання до 21 листопада. Продовжать навчальний процес, коли стабілізується епідемічна ситуація.

«Епідемічна ситуація щодо кору залишається неблагополучною, оскільки виявляємо нові випадки і спалахи цього захворювання. Тільки у жовтні зареєстровано більше трьохсот випадків кору, порівняно з вереснем, це удвічі більше.  На жаль, ситуація з кором неблагополучна, триває ріст захворюваності. У 2018 році в області на кір захворіло понад 2000 осіб. Наразі зафіксовано два спалахи кору у Монастириському і Теребовлянському районах. На жаль, Тернопільщина – одна з областей в Україні – де найбільше хворих на кір», – каже завідувач відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Ще один спалах кору лікарі-епідеміологи виявили у селищі міського типу Коропець Монастириського району. На кір захворіли троє учнів Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Серед ознак кору: підвищена температура тіла, нежить, кашель, пізніше з’являється висипка. Кір страшний наслідками, – наголошують епідеміологи. Адже тільки цього року від недуги померло 14 українців, десять із них – діти. Щоб вберегтися від цього захворювання, лікарі рекомендують вакцинацію. Щеплюватися можна і в дорослому віці.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі за день збили трьох пішоходів

Наступна стаття

17 листопада – Міжнародний день студентів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.