З 1 грудня в Україні підвищать пенсії: кому і на скільки

З 1 грудня пенсіонери, у яких мінімальна пенсія, отримуватимуть більше. Розмір мінімальної пенсії зросте на 45 гривень – з 1452 до 1497 гривень. До такої ж суми збільшиться прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, – повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. Відповідний перерахунок буде здійснений також всім пенсіонерам, розмір пенсій яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, – заявив віце-прем’єр-міністр.

 

Перерахунок буде проведено автоматично, тому звертатися до органів Пенсійного Фонду не потрібно. Також 1 січня пенсії підвищать для військових пенсіонерів, а це понад півмільйона осіб.

 

Наступне підвищення пенсій відбудеться з 1 березня наступного року. Для понад 10 мільйонів громадян виплати зростуть приблизно на 12–17%.

 

Проект Державного бюджету України на 2019 рік передбачає збільшення фінансування пенсійних виплат на 139 млрд грн.

Попередня стаття

У Тернополі вшанують пам’ять жертв Голодомору в Україні

Наступна стаття

На Тернопільщині в школі розпилили перцевий газ: постраждали двоє дітей

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.