«Закон про воєнний стан запізнілий, але конче потрібний», – нардеп Тарас Пастух (Відео)


 

Три військові кораблі МВС України в полоні Росії. На засіданні РНБО розглянули питання запровадження воєнного стану, яке підтримав Петро Порошенко.  Верховна Рада України на засіданні 26 листопада ухвалила законопроект – воєнний стан введено в  10 прикордонних областях країни.

 

На цей час управління переходить до військових, – пояснює нардеп Тарас Пастух. Тож закликає населення належно це сприйняти і не панікувати. Для мобілізації населення на цих територіях потрібний окремий указ президента. Прийнятий Закон, каже депутат, перш за все,  захищає бійців, які до цього боронили країну.

 

– Це указ про введення воєнного стану, надзвичайно важливий нашим військовим. Тому що чотири роки пройшло, завершується вже п’ятий рік війни і сьогодні військова прокуратура, поліція наших багатьох військових посадили за ґрати через те, що вони не було захищені законом, їхні дії. Військова прокуратура трактувала, що хлопці воювали під час мирного життя, – народний депутат України, «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Пастух.

 

Рішення запізніле, але нині конче необхідне, – переконаний Т. Пастух.

– Таке рішення має йти навипередки, а не вже фактично п’ять років після того як відбулося вторгнення. Ми фіксуємо сьогодні перемогу. Тому що вся Україна розуміла, що коли йде війна, її потрібно назвати війною, а не АТО чи операцією. Сьогодні все відбулося, так як мало відбуватися по здоровому глузду, по здоровій логіці, будь-якої людини.

 

Затверджена дата виборів – 31 березня, – вважає нардеп, – зніме політичну напругу.

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі на пішохідному збили хлопця. У дитини переломи руки та ніг (Фото)

Наступна стаття

В УПЦ МП заявили, що далі користуватимуться Почаївською лаврою

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.