Тернопільські «євробляхарі» готують документи, аби розмитнити автівки (Відео)


 

«Євробляхарі» змирилися з новими законами. У тернопільській організації «АвтоЄвроСила» активно консультують водіїв. З понеділка, кажуть, їхатимуть на митницю. У Тернополі поки не узаконили жодного. Але до процесу готові і також надають необхідну інформацію у двох підрозділах Тернопільської митниці.

 

– Поки не розмитнили жодної автівки, у водіїв немає пакету документів. Для розмитнення необхідно мати реєстраційний документ і документ підтверджуючий право власності на транспортний засіб – це або купівля-продаж або рахунок фактур. Також треба забезпечити зняття з обліку в країні, у якій він був зареєстрований, – начальник відділу організації митного контролю Тарас Гутик.

 

Все ж розмитнювати, розповідає експерт, вигідно лише нові авто. До того ж згідно новим законом немає обмежень щодо євростандартів автомобілів.

 

 – Вартість розмитнення складає від 2 500 до 3 тис євро, залежно від року авто. Для прикладу візьмемо автомобіль Peuguot 2013 року розмитнення обійдеться в 3200 євро, – Олександр Цибульський.

 

У перші 90 днів акциз на 50 % менший. Окрім акцизу, на митниці враховують ПДВ і мито. Тим часом в Україні з майже трьох мільйонів «євроблях» розмитнили півсотні.

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі на Збаразькій автівки в заторі через прорив труби (Фото)

Наступна стаття

У Збаражі відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.