З 1-го грудня пенсіонерам на Тернопільщині збільшать виплати

Проект TERNOPILTIME

З 1 грудня в Україні розпочинається перерахунок пенсій. Він охопить близько десяти мільйонів українських пенсіонерів. Перерахувати обіцяють надбавки, підвищення та мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем.

 

Прожитковий мінімум з першого грудня становитиме 1853 грн., відповідно до цієї суми і перераховуватимуть пенсії. Нагадаємо, з першого липня до грудня прожитковий мінімум становив 1777 грн.

 

«Перерахунок з першого грудня плановий, його проводимо через підвищення прожиткового мінімуму. Відповідно до закону про державний бюджет, розмір прожиткового мінімум з першого грудня – 1853 грн. Відповідно до цього, органи Пенсійного фонду вже провели повністю всю роботу щодо проведення цих перерахунків пенсій. Зараз ми на етапі виготовлення виплатних документів», – каже заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Володимир Івахов

 

Від завтра мінімальна пенсія на Тернопільщині – 1497 грн. Максимальна пенсія – 14 450 грн. – десять прожиткових мінімумів. Однак в області максимальні пенсії отримає лише близько сотні осіб. Більшість краян пенсійного віку – живуть «на мінімалку».

 

«Середній розмір пенсій в Тернопільській області – 1985 грн. Це невисокий рівень, серед причин – саме низькі зарплати. На жаль, в нашому регіоні майже найнижчі зарплати, ніж по Україні загалом», – додає Володимир Івахов.

 

Додамо, відповідно до державного бюджету, у першому півріччі 2019-го року пенсійні виплати становитимуть 1497 гривень, з липня до грудня – 1 564 гривень, а після грудня – 1638 гривень.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

На Збаразькій досі затори, каналізаційну трубу ремонтуюють (Фото)

Наступна стаття

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.