Результати відеофіксації TruCam можна оскаржити у суді

Проект TERNOPILTIME

На дорозі міжнародного значення «Тернопіль–Львів-Рава-Руська» визначають швидкість транспорту за допомогою приладу TruCAM. Прилад використовують на Тернопільщині від сьогодні. Як повідомив начальник Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук від 11.00 до 14.00 було складено 7 адмінпротоколів перевищення швидкості.

 

Постанову щодо перевищення швидкості можна оскаржити у суді протягом десяти днів. Адвокат Павло Варода радить водіям, яких зупинили за перевищення швидкості, відразу оглядати відеоматеріал, який став підставою для винесення постанови.

 

«Після огляду цих матеріалів особа може бути згідна або не згідна із правопорушенням, яке їй інкримінують. Відповідальність за ці правопорушення передбачена у статті 122 Кодексу України адміністративних правопорушень. Відповідно до цієї статті, особа несе відповідальність у вигляді штрафу. А розмір штрафу визначається положеннями частини I або III статті 122 КУАП України. На що потрібно особливу увагу звертати водіям при підготовці такої справи до суду, зокрема, підготовки позовної заяви. Це те, що є певні вимоги щодо фіксації такого виду правопорушення. На тій ділянці дороги обов’язково має бути встановлений дорожній знак, який визначений правилами дорожнього руху, а саме – що здійснюється фото та відеофіксація на цій ділянці дороги. Автомобіль, з якого здійснюється фіксація, повинен бути припаркований і у нього має бути увімкнений проблисковий маячок. У свою чергу працівники поліції при вимірюванні такої швидкості повинні дотримуватись усіх інструкцій щодо цього приладу TruCAM, а також відповідно при наявності документів надати на вимогу водію їх для того, щоб визначити чи цей прилад, яким здійснюється вимірювання, сертифікований в Україні та пройшов відповідну повірку. Згідно технічних характеристик цього приладу, при температурі уже мінус 10 градусів, фіксація правопорушення, зокрема швидкості автомобіля може бути некоректна. Тому особливу увагу водіям треба звертати на технічні характеристики цього приладу, оскільки у нього є робочі діапазони температури, в які може здійснюватися вимірювання швидкості».

Нагадаємо, використовувати пристрої TruCam у пілотному режимі в Україні патрульні поліцейські почали 8 жовтня. Із 16 жовтня патрульна поліція України почала штрафувати учасників дорожнього руху за перевищення швидкості, яке зафіксували ці пристрої.

За перевищення швидкості руху більше як на 20 км/год передбачений штраф у розмірі 255 гривень. За перевищення швидкості більше як на 50 км/год штраф – 510 гривень

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

TruCam на дорогах Тернопільщини. Водії платять перші штрафи (Відео)

Наступна стаття

4 грудня – День замовлень подарунків Святому Миколаю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.