У Тернополі штрафуватимуть рибалок-відчайдух

Проект TERNOPILTIME

Рибалиш без рятувального жилета – плати штраф. За недотримання правил безпеки під час риболовлі, прихильникам «тихого полювання» загрожують штрафи від 340 грн. Щоб уникнути відповідальності, рибалкам необхідно мати із собою рятувальні жилети і мотузки, а також не виходити на лід при плюсовій температурі.

Інспектори муніципальної поліції разом з рятувальниками провели на Тернопільському ставі рейд. Рибалок попередили про небезпеку перебування на льоду під час температурних перепадів, а також повідомили про штрафи, які застосовуватимуть до тих, хто не має рятувальних жилетів і мотузок.

 

«Відповідно до Правил благоустрою м. Тернополя забороняється: виходити на лід водних об’єктів при температурі повітря вище 0°C та товщині льоду менше 5-7 см для одного пішохода; 15 см для групи людей з дистанцією 5 м  в колоні по 4 особи та 25 см – при масовому катанні на ковзанах. Окрім того, у кожного любителя зимової риболовлі повинні бути з собою рятувальний жилет та лінь довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 г на іншому кінці. За недотримання цих правил поведінки на кризі, передбачений штраф від 340 грн.. Під час рейду ми не штрафували, а лише попереджали рибалок, але далі до порушників застосовуватимуться штрафи», – каже начальник управління муніципальної поліції Тернополя Ігор Максимів.

 

До слова, під час профілактичного рейду на Тернопільському ставі виявили порушника: чоловік рибалив на місці зимувальних ям. Відтак йому загрожує адміністративна відповідальність.

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У Тернопільській митниці роз’яснили процедуру ввезення та розмитнення «євроблях»

Наступна стаття

6 грудня – День Збройних Сил України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.