Боротьба з вовком. На Тернопільщині мисливці полюють на хижаків, бо ті нападають на людей (Відео)

У страху два села.  На Тернопільщині вовки підбираються до хат і кидаються на людей. За минулі вихідні до зуб хижаків  потрапило двоє чоловіків, один з численними ранами у лікарні. Мисливці кажуть, вовків близько двох десятків. Їм не вистачає їжі, тож підбираються до помешкань.

67- річний пан Зеновій із села Білявинці із забинтованою рукою вже 5-тий день на лікарняному ліжку. Зі звіром чоловік зустрівся дорогою додому. Вовк повалив чоловіка на землю та кинувся до горла,  у той час пенсіонер з переляку засунув руку в пащу хижака.

– Всі зуби тут і на долоні відбились. Певно верхні ікла і ті ікла нижні стиснули і почав кусати, аж тріщали пальці, – потерпілий Зеновій Лотоцький.

На тілі пенсіонера понад 20 ран. Потрощена рука болить. Чоловік ледве оговтується від пережитого.

– Я як почну собі уявляти зараз, який то кінець міг бути кінець, міг бути без голови.  Я з Божою поміччю повернувся з того світу.

В історії лікарні пан Зеновій перший пацієнт, якого довелося лікувати після нападу вовка. Лікар каже, стан пацієнта  задовільний, дають вакцину від сказу.

– В результаті нападу, окрім множинних кусано-рваних ран, є відкритий перелом проміжної фаланги третього пальця. Всі препарати, які необхідні проти захворювання на сказ, вони введуться, не залежно від того яким буде результат, – лікар-травматолог Ярослав Савуляк.

Наступного дня такий же трафунок стався з 46-річним Богданом Козирою у сусідньому селі Старі Петликівці. Вдосвіта чоловік вийшов порати господарство у двір, де ніхто не живе. Там натрапив на вовка. Про це розповів сусід Василь Приймак. Кремезний чоловік дав відсіч сіроманцю. На поміч збіглися сусіди та син. Вовка вбили.

– Вовк вийшов з тої хвірточки, перейшов  на подвір’я, а Богдан йшов давати їсти  птиці з відром. І він каже вовк вискакує на груди. Той вдарив його відром, прижав вовка, він крикнув і вже жінка моя вийшла, прийшов сусід і прибіг його син, і тут вже вовка того били, розповідає Василь Приймак.

Нині два села на Бучаччині в страху. Люди бояться виходити на вулиці, а коли зтемніє з подвір’я нікуди.

– Люди бояться, раніше йшли на автобус аж на асфальт, тепер вже не йдуть, виходять в село й  один одного підводять до автобуса, до зупинки, люди в паніці, – житель села Старі Петликівці Ігор Войтович.

Від понеділка місцеві мисливців прочісують ліси та закинуті смітники в пошуках хижаків. Кажуть відокремлення вовка від стає, свідчить про сказ. Мисливці нарахували в районі близько 20 сіроманців.  Цього тижня вже вловили другого. Скільки часу затратять аби впіймати всіх – не прогнозують, вовки постійно мігрують, за ніч пробігають  близько ста кілометрів. Та обіцяють полювати допоки не зловлять останнього.

Наталя Борсук, Іван Козоріз, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Тернопіль долучився до флешмобу на підтримку затриманих українських моряків

Наступна стаття

ДТП з поліцейською машиною на Тернопільщині: легківки викинуло на узбіччя (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.