На Тернопільщині ув’язнили водія, який спричинив смерть 19-річного юнака

Тернопільський апеляційний суд залишив без змін вирок винуватцю смертельній аварії.

 

 

 

6 грудня 2018 року колегія суддів Тернопільського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційні скарги захисників обвинуваченого Сергія Ф, потерпілого Ігоря Б. та прокурора Бучацького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури на вирок Бучацького районного суду Тернопільської області від 14 вересня 2018 року.

 

 

Цим вироком 31-річного Сергія Ф. визнаного винним за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки керувати транспортними засобами і зобов’язано сплатити сім’ї загиблого 300 тис. грн моральної шкоди, повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

 

 

У судовому засіданні захисники обвинуваченого просили вирок суду скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд через істотні порушення КПК. Натомість прокурор та потерпілий, не оскаржуючи мотивувальної частини, просили вирок скасувати та призначити обвинуваченому максимальне покарання, передбачене даною статтею, — 8 років позбавлення волі. В решті вирок залишити без змін.

 

 

Розглянувши матеріали справи, перевіривши доводи апеляційних скарг та заслухавши доводи всіх учасників, колегія суддів прийшла до висновку, що суд першої інстанції ретельно перевірив усі матеріали справи та правильно кваліфікував дії Сергія Ф., а тому підстав для задоволення апеляційних скарг немає.

 

 

Розгляд апеляційної скарги відбувався у режимі відеоконференції. Прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Довідка: як встановлено судом, вночі 9 жовтня 2017 року Сергій Ф., керуючи автомобілем “KIA Magentis”, у селі Порохова Бучацького району збив 19-річного Романа Б. Від отриманих травм хлопець помер.

Попередня стаття

На Тернопільщині розшукали зниклу безвісти неповнолітню школярку

Наступна стаття

Перестало битися сердце «капітана» Тернопільського озера – Тараса Парія

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.