В Україні вводять нове маркування харчових продуктів: що зміниться

Писати більшими літерами і всю правду – в Україні по-новому маркуватимуть продукти харчування. Народні депутати ухвалили відповідний закон і пояснили, що саме за такими правилами етикетки штампують у Європі. Про це пише Економічна правда.

 

Законопроектом вводиться заборона на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання. Крім цього, законопроект зобов’язує виробників робити написи на упаковках читабельними. Букви стануть більшими на 10 %. Окремим шрифтом чи кольором зазначатимуться складники, що можуть викликати алергію.

 

 

Також визначається, що обов’язкова інформація про харчові продукти не повинна ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Законопроектом встановлюється вимога щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожування. Вказуватиметься не тільки загальна маса продукту, а ще й маса льоду у ньому.

Попередня стаття

«Вони і влітку не потрібні», – тернополяни про торгові ятки зимою (Відео)

Наступна стаття

Чортківчанин став одним із кращих піцайоло України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.