На Збаразькому лісництві готують новорічні ялинки до продажу (Відео)

Зелених красунь на Збаразькому лісництві понад дві тисячі. З поміж усіх лісівники обирають найкращі. Три сотні новорічних ялинок готують для продажу.

– На плантації ялинка росте від п’яти років. Ми реалізуємо ялинки від метра і вище, – головний лісничий Тернопільського лісгоспу Орест Ходинь.

На кожне святкове деревце лісівники клеють етикетки зі штрихкодом та роблять спеціальне клеймо. Завдяки цьому можна швидко перевірити легальність ялинки та її місце народження.

Саме за запах більшість тернополян обирають живі ялинки на свята. Однак є й такі, які обходяться штучним деревцем, аби зберегти справжнє.

Ми практично завжди живу ялинку ставимо, обираю ту, яка гарно пахне, зазвичай ялицю карпатську.

– Ставлю штучну, потрібно берегти природу в даний час.

Нині в 5 лісництвах області, каже Олег Яремко, майже 500 тисяч ялинок. У новорічно-різдвяний період лісові господарства Тернопільщини планують реалізувати 11 тисяч зелених красунь.

 – Ми не вирубуємо і не нищимо новорічних ялинок, ми спеціально закладаємо новорічні плантації для того, щоб їх реалізувати для населення, каже начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Стартують ялинкові ярмарки напередодні Миколая. Придбати новорічну красуню можна на міських ринках та лісгоспах. Ціна деревця від 90 до двохсот гривень. Навесні, обіцяють лісівники, на місця зрубаних ялинок висаджувати нові.

Наталя Борсук, Олег Ружевський, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

Попередня стаття

На Тернопільщині вшанують ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Наступна стаття

На Тернопільщині розпочався масовий відстріл вовків

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.