На Тернопільщині субсидіями користується 110 000 сімей

     Проект TERNOPILTIME

У листопаді на Тернопільщині субсидіями користувалося 110 000 домогосподарств, – зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський. В аналогічний період минулого року кількість субсидіантів сягала понад 220 000. Відтак в області обмежили в субсидії кожну другу родину.

 

«У літній період цього року за субсидіями звернулося 80 тисяч домогосподарств. Відбувся автоматичний перерахунок субсидій на опалювальний період. І за листопад кількість звернень з 80-ти тисяч зросла до 110 000, тобто маємо 30 000 нових звернень. Я думаю, що і в грудні будемо мати нові звернення за субсидіями, оскільки нині багато громадян врегульовують питання щодо реєстрації і фактичного місця проживання. Оскільки основна причина, чому на комісіях відмовляють у субсидії – це те, що людина не працює або ж перебуває за кордоном понад 60 діб. Такі особи також мають право на субсидію, але сплативши єдиний соціальний внесок», – пояснив Вадим Боярський.

 

У жовтні Уряд переглянув умови призначення субсидій. Відтак прийнято рішення нараховувати субсидію безробітним у сільській місцевості, якщо у родинах є онкохворі особи, нарко- алкозалежні. Окрім цього, кожне звернення щодо субсидії може бути розглянуте на комісії. Відтак малозабезпеченим краянам радять відразу писати заяви щодо розгляду питання на комісії управління соціального захисту населення.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

У Почаєві зарплату листоношам не збільшують і шукають заміну (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині монтують унікальне зимове містечко (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.