У Тернополі звільнення директора ТСШ №3 прокоментували в управлінні освіти і науки

В управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради прокоментували звільнення із займаної посади директора ТСШ №3. Роз’яснити ситуацію щодо звільнення із займаної посади Надії Будій вирішили після того, як у соцмережі та на сайтах новин з’явилася інформація, що цей крок може бути пов’язаний із втіленням проекту «Пам’ятник вчителю».

 

З метою припинення  розповсюдження неправдивої інформації, яка з’явилася у соцмережах і деяких ЗМІ 09-10 грудня 2018 року стосовно ситуації , що склалася навколо ТСШ №3, офіційний інтернет-ресурс управління освіти і науки повідомляє наступне:

 

” Будій Надія Дмитрівна працювала на посаді директора Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням  іноземних мов з 19 червня 2015 року(наказ управління освіти і науки ТМР від 19.06.2015 № 353-К).13 листопада 2018 року Будій Н.Д. подала заяву на звільнення з посади директора школи за власним бажанням. Згідно з чинним законодавством 27 листопада 2018 року був виданий наказ управління освіти і науки ТМР(№157-К) про звільнення директора ТСШ №3 Будій Н.Д. із займаної посади.

    Відповідно до Закону України «Про освіту» у найкоротші терміни буде оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням  іноземних мов.

    Окремо вважаємо за необхідне наголосити: звільнення із займаної посади п. Будій Н.Д. ніяк не пов’язане з реалізацією проекту «Пам’ятник вчителю».

      У 2017 році було подано заявку на участь у конкурсі «Громадський бюджет – 2018». Рішенням Номінаційного комітету Тернопільської міської ради  від 09.11.2017 року протокол №7 проект «Пам’ятник вчителю» було визнано одним з переможців(1003 голоси).

          Розпорядженням міського голови від 21.03.2018 року №57 було створено комісію щодо реалізації вищезазначеного проекту.

       Зважаючи на те, що в центрі міста Тернополя по вулиці Грушевського знаходяться декілька закладів освіти, а саме: ТСШ№3, ТЗОШ №4, КЗ ТМР «Центр творчості дітей та юнацтва», КЗ ТМР Хорова школа «Зоринка», комісією було запропоновано встановити пам’ятник вчителю перед ТСШ №3 (з правого боку від входу). Це рішення прийняте тому, що саме біля цього закладу прилегла територія найбільша. 
       Для розроблення проектної документації щодо будівництва пам’ятника вчителю (скульптурної композиції) комісією були зібрані та узагальнені затверджені законодавством документи.

      Відповідно до протоколу архітектурно-містобудівної ради від 05.09.2018 року №4/18 підтримано проект пам’ятника вчителю з врахуванням зауважень та пропозицій членів ради.

      На засіданні ради Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням  іноземних мов 24 вересня 2018 року (протокол №5) було погоджено встановлення скульптури перед головним фасадом закладу. З бюджету розвитку міста на благоустрій території школи виділено 464000 гривень (ПКД – 50000 грн., експертиза  – 1760грн, технагляд – 5600грн., геодезійний нагляд – 3221грн., авторський нагляд -10260грн.,виконання робіт-393546грн.). Кошти освоєно.

      Рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 30.10.2018 року № 818 управлінню освіти і науки ТМР дозволено встановлення пам’ятника вчителю (скульптурну композицію, яка складається з кількох фігур) по вул. Грушевського, 3 за рахунок коштів міського бюджету в сумі 999800 гривень(п.1).  Відповідно до п.3.2. зазначеного рішення сесії ТСШ №3 прийняти пам’ятник вчителю(скульптурну композицію) на баланс.

      На даний час підписана трьохстороння угода між Тернопільською міською радою, управлінням освіти і науки , як замовниками, та виконавцем. Роботи з реалізації проекту тривають . У зв’язку із несприятливими погодніми умовами у зимовий період, відкриття пам’ятника (скульптурної композиції) орієнтовно планується у другому кварталі 2019 року.”, – йдеться у повідомлення на сайті управління освіти і науки Тернопільської міської ради. 

Попередня стаття

Тернополян та гостей міста запрошують на ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля»

Наступна стаття

На Тернопільщині терориста «ЛНР» заочно засудили до 14 років в’язниці

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.