Більше половини сімей на Тернопільщині розлучається

Проект TERNOPILTIME

Кожній другій сім’ї на Тернопільщині загрожує розлучення. Як повідомили в обласному управлінні статистики, у нашому краї щодня реєструють сім розлучень. А за інформацією Інституту демографії та соцдосліджень НАНУ, розлучається в Україні понад 60% сімей.

 

«У Тернопільській області кожного дня розпадається, як мінімум, 7 сімей, і в більшості з них – діти, які чи не найбільше потерпають у цій ситуації. Це насправді катастрофічно. Від розлучення потерпають і ті, хто розлучається, це трагедія для обох дорослих. А якщо у подружжя, яке розлучається, є діти, то вони без травм не обходяться. По-перше дитина може винити себе, у тому, що батьки розлучаються. В таких дітях ми можемо помічати агресію, але найбільш небезпечне те, що такі діти отримують певну модель стосунків і щодо свого життя. Діти, батьки яких розлучилися, у дорослому житті дуже часто також допускають розлучення уже в своїх сім’ях», – каже юрист, координатор сімейного руху на Тернопільщині Іван Мудрий.

 

Для сучасної української сім’ї є чимало загроз, серед яких економічні фактори, гендерна політика, а також відсутність інституцій, які популяризують традиційні сімейні цінності. Ці питання схвилювали і Всеукраїнську раду церков. Під час засідання очільників церков йшлося і про те, як захистити традиційну українську сім’ю.

«Ми говорили і про сімейне життя, а зокрема  гендерну політику, яка нині реалізовується в Україні. Ми вважаємо, що нині треба більше порушувати таких питань саме до сім’ї, оскільки ми бачимо ті рухи, які активізувалися в Україні. А все це, безумовно, впливає і на наші майбутні покоління, які в свою чергу також робитимуть певний вибір щодо сім’ї», – наголосив головуючий  Всеукраїнської ради церков Яків Дов Блайх.

 

Відтак представники Всеукраїнської ради церков взялися за формування стратегії, яка захистить традиційну українську сім’ю.

 

Вікторія Неборак

 

 

 

Попередня стаття

Успіх, залежить від тих, хто поруч, – Іван Чайківський про 20 років роботи (Відео)

Наступна стаття

19 грудня – День святого Миколая

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.