На Тернопільщині відмінники отримають десятитисячні премії

Проект TERNOPILTIME

Премії для відмінників

Преміювати абітурієнтів, які склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів вирішили на сесії обласної ради. В обласному бюджеті вже передбачені кошти на премії для відмінників.

 

Як повідомила начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ольга Хома, 10 000 грн. отримає кожен абітурієнт на Тернопільщині, який складе хоча б одне ЗНО на 200 балів. Якщо випускник отримає з трьох предметів максимальну оцінку, йому виплатять премію у розмірі 15 000 грн.

«Таким чином вирішили мотивувати наших школярів до навчання, до того щоб скласти ЗНО якнайкраще. Звісно, гроші – не мають бути основною мотивацією, але це так зване заохочення. У 2018-му році на 200 балів ЗНО склало четверо учнів. Вони всі забезпечені преміями. А скільки буде відмінників у наступному році, побачимо після завершення ЗНО, відповідно на таку кількість і буде виділено премії», – пояснює Ольга Хома.

Вперше запропонувала преміювати відмінників громадська організація «Інститут модернізації суспільства». Представники цієї організації і звернулися до обласної ради щодо виділення коштів на премії для двохсотбальників.

 

Як повідомив голова ГО «Інститут модернізації суспільства», начальник відділу у справах молоді ТНПУ ім. В. Гнатюка, доцент Володимир Брославський, ініціювати проект підтримки обдарованої молоді підштовхнула тенденція до погіршення результативності ЗНО серед випускників шкіл.

«Якщо у 2014 р. в Україні 5 абітурієнтів здобули по 200 балів із трьох предметів, а 50 – з двох, то вже у 2017 р. лише 7 осіб склали ЗНО із двох предметів на 200 балів, а в 2018-му лише 4 випускники. Практика преміювання мотивуватиме учнів до максимального результату та продемонструє підтримку освіти владою».

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі 2019 рік проголосили роком Степана Бандери

Наступна стаття

У Настасові на свято Миколая відкрили унікальний музейний комплекс (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.