На Тернопільщині парафіяни Московського патріархату переходять до єдиної Православної церкви

 

У селі Трибухівці Бучацького району відбулося засідання церковної двадцятки УПЦ МП. На ньому присутні одноголосно проголосували за перехід до новоствореної Православної Церкви України.

 

Про це написали на сайті ternopiltravel.te.ua

 

Привітати це рішення приїде Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Він цієї неділі, 23 грудня, проведе святкове богослужіння.

 

За словами начальника управління з питань внутрішньої політики, релігій та національносте Тернопільської ОДА Ігоря Кульчицького з 2014-го року 10 релігійних громад Московського патріархату перейшло під підпорядкування Київському.

 

Зазначимо, на Тернопільщині більше сотні православних парафій, які підпорядковуються церкві країни-агресора. Парламент проголосував за їхнє перейменування.

Попередня стаття

На Тернопільщині оштрафували понад 150 «шумахерів»

Наступна стаття

Прорвало трубу: у Тернополі чотири вулиці без води (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.