У Тернополі святкують Різдво Христове

25-го грудня у Тернополі святкуватимуть Різдво Христове. Завтра на Театральному майдані міста лунатимуть колядки, а також буде представлено міні-виставу просто неба про народження Спасителя. Розпочнеться концертна програма о 17.00 і триватиме упродовж двох годин.

 

Україна цьогоріч вже друге відзначає Різдво західного обряду на загальнонаціональному рівні, – повідомляє адміністрація Президента. Нагадаємо, минулого року Верховна рада проголосувала за встановлення 25-го грудня вихідним днем. Одним із епіцентрів святкувань стала Софійська площа у столиці. Там масове святкування розпочалося вже сьогодні.

 

Урочистості з нагоди святкування Різдва Христового 25-го грудня заплановані у більшості обласних центрів України, в тому числі і в Тернополі. Завтра увечері на Театральному майдані і діти, і дорослі колядуватимуть.

 

«Популярні колядки виконуватиме об’єднаний хор християнських церков міста. Буде співати і дитячий хор. Загалом концертна програма розпочинається о 17.00 на Театральному майдані Тернополя. Окрім колядок, запланована міні-вистава, у якій актори-аматори відтворять події у Вифлеємі – народження Ісуса Христа. Тож запрошуємо усіх на святкування Різдва разом з усім християнським світом», – каже співорганізатор святкування різдва 25-го грудня у Тернополі Олег Савчак.

 

За інформацією департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури, трохи більше 23 тисяч діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво Христове 7 січня за Юліанським календарем. Водночас на сьогодні в Україні нараховується близько 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад, що складає близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков, в т.ч. більшість помісних Православних Церков світу, відзначає Різдво Христове саме 25 грудня.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернопільський Сірий разом з дружиною та дітьми прикрасив новорічну ялинку

Наступна стаття

24 грудня – католики відзначають Святвечір або Навечір’я Різдва

One Comment

    Avatar
  • Що є давня Коляда та Православне Різдво?
    Чому зимове Сонцестояння точка відліку Коляди?
    Яка енергетика Колядного циклу і чому вона саме така?
    Для чого Вишніми Силами передбачені Колядні пости і у який час?
    Чи маємо ми право змінювати сакральні православні дати святкування Різдва?

    Стаття “Коляда та Різдво – сакральна основа Православного календаря!” –
    https://uamodna.com/articles/kolyada-ta-rizdvo-indash-sakraljna-osnova-pravoslavnogo-kalendarya/

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.