Максимальні пенсії на Тернопільщині отримує близько сотні осіб

Уряд анонсує підвищення пенсійних виплат з початку 2019-го року. Зростуть пенсії на кілька десятків гривень, відтак мінімальна пенсія становитиме 1497 грн. Максимальні пенсії обмежені десятьма прожитковими мінімумами, вони становлять 14 450 грн. Однак такі суми на Тернопільщині отримує лише близько сотні осіб.

 

Відповідно до державного бюджету, у першому півріччі 2019-го року пенсії становитимуть 1497 гривень, з липня до грудня розмір мінімальної пенсії зросте до 1 564 гривень, а після грудня – 1638 гривень.

 

 

«З початку року мінімальна пенсія – 1497 грн. Максимальна пенсія – 14 450 грн. – це десять прожиткових мінімумів. Середній розмір пенсій в нашій області – 1985 грн. Це невисокий рівень, якщо врахувати показники по Україні. Серед причин такої ситуації – саме низькі зарплати. На жаль, в нашій області рівень зарплат залишається низьким. Як результат – низькі пенсії. Оскільки за пенсійною системою, яка діє в Україні, розмір пенсій залежить саме від того, яку зарплату отримувала людина», – розповідає заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Володимир Івахов.

 

Додамо, у 2019-му році в Україні має запрацювати система недержавного пенсійного страхування.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Складно, але дуже почесно працювати на землі, – в Агропродсервісі підсумовують рік (Відео)

Наступна стаття

Любові і достатку у кожному домі, – лідер ВО “Батьківщина” Ю.Тимошенко (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Це все колишні КГБісти і компартійні функціонери.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.