Жителям Тернопільщини пропонують добровільно здати зброю та боєприпаси

Проект TERNOPILTIME

Позачерговий місячник зброї ініціював на Тернопільщині начальник головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. Два вибухи гранат, які трапилися за одну добу на Тернопільщині, головний поліцейський краю називає збігом, а ймовірне походження гранат – територію бойових дій.

 

«Прийнято рішення – запровадити місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Звертаюся до жителів області, хто має зброю чи боєприпаси, прохання повідомити, а також здати ці небезпечні засоби. Насамперед звертаюся до учасників АТО, які повернулися із зони бойових дій, можливо, привезли із собою зброю чи боєприпаси. Просимо – здайте будь-які вибухонебезпечні засоби, потурбуйтеся про свою безпеку та безпеку інших. Паралельно ми будемо проводити розшукову діяльність», – наголосив начальник ГУ НП в області Олександр Богомол.

Правоохоронці нагадують: за незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 264 Кримінального кодексу України, таке порушення карають обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той же термін.

Нагадаємо, внаслідок вибуху гранати учора на  вул. Макаренка у Тернополі загинув чоловік, двох інших чоловіків з тяжкими травмами доправили до лікарні. Інший випадок трапився у селі Колодіївка Підволочиського району. Там внаслідок вибуху гранати травмувалося п’ятеро осіб від 15-ти до 22-ох років. У потерпілих – травми різного ступеня тяжкості, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рани різних частин тіла.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Серед постраждалих від вибуху гранат на Тернопільщині – учасник АТО (Відео)

Наступна стаття

Потерпілі від вибуху на Макаренка досі в реанімації (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.