Працюючим батькам компенсують частину витрат на послуги няні

Проект TERNOPILTIME

Проект «Муніципальна няня» запрацював в Україні від початку 2019-го року. Відтепер працюючим батькам відшкодовуватимуть частину витрат на послуги няні. Відповідну ініціативу Уряд затвердив у рамках державної соціальної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини”.

 

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський, відповідно до проекту «Муніципальна няня», компенсацію у розмірі 1500 грн. за місяць роботи няні отримуватимуть працюючі батьки дітей до трьох років. Щоб скористатися цим правом, няня має бути працевлаштованою.

 

Ініціатива “Муніципальна няня” була затверджена Урядом у травні 2018-го року. Відповідно до цієї програми, працюючі батьки отримуватимуть компенсацію за послуги няні. Серед обов’язкових вимог проекту “Муніципальна няня”  – договір про працевлаштування, ідентифікаційний код роботодавця (батьків) та няні, а також записи у трудовій книжці няні.

 

Відповідно до постанови Уряду, “Відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” відбувається у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року, на умовах співфінансування з різних бюджетів“. Відтак у документі йдеться про суму  – 1500 грн.

 

Відтак у результаті дії проекту «Муніципальна няня», на Тернопільщині працюючі батьки дітей до трьох років отримуватимуть компенсацію частини витрат на послуги няні.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

Священик з Лановець проводить екскурсії містом онлайн (Відео)

Наступна стаття

Священику з Тернопільщини духівництво забороняє готувати їжу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.