«Ближче до Європи, далі від Росії», – тернополяни про зміну дати Різдва (Відео)


 

Новостворена Православна церква України може святкувати Різдво не 7 січня, а за новим григоріанським календарем 25 грудня, якщо на це погодиться український народ. Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє ZIK.

 

“Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським, календарем. І ми це можемо робити у майбутньому, якщо це буде сприймати український народ”, – заявив Епіфаній.

 

“Зараз передбачити, скільки потрібно років для цього, доволі складно. Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем”, – запевнив Митрополит Київський.

 

Чи погодилися б тернополяни святкувати Різдво 25 грудня – дивіться у проекті  «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

Попередня стаття

Вчора нестало викладача та професора з Тернополя

Наступна стаття

Батьки маленького Артемка з Тернопільщини просять про допомогу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.