Біля Софії Київської довжелезна черга, аби побачити томос (Фото)

Багатотисячна черга утворилася перед входом до Софії Київської, де проходила Різдвяна літургія за участю керівництва держави.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
Українці чекають на вільний вхід до храму, щоб побачити Томос про автокефалію Православної церкви України. Черга простягнулася через усю Софійську площу.

Вільний вхід для загального огляду Томоса про автокефалію ПЦУ відкрився одразу після богослужіння. Як повідомлялося, Томос зможе побачити кожен охочий у будь-який день з 8:00 до 18:00.

 

Зазначимо, у неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Тернополяни вітають Україну з Різдвом Христовим (Відео)

Наступна стаття

Тернополян, які в Карпатах, попереджають про лавини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.