Різдвяні історії: 5 книг для святкового настрою

 

7 січня для багатьох українців – день на межі між затяжним періодом «шампанське – олів’є – нестримні веселощі» і входом у повноцінне робоче русло. Але що робити, якщо вам категорично не хочеться, щоб різдвяний настрій зникав разом із вихідними?

Є книги, які допоможуть продовжити відчуття різдвяної легкості і святкової чарівності на залишок січня.

 

Видавництво: Discursus

Чому варто прочитати? Книга дозволить заглибитися у світ, де переплетені старі казки, святкові традиції, гуцульські мотиви і колядки. Короткі оповідання передають атмосферу карпатського села, не випадаючи з життя, а ілюстрації майстерно доповнюють текст.

Кому сподобається книга? Тим, хто закоханий у Карпати і гуцульську культуру або просто хоче з нею познайомитися.

 

 

Видавництво: #книголав

 

Чому варто прочитати? Історія Грінча стала однією з традиційних різдвяних казок за кордоном. На основі цієї книги Сьюза було знято кінострічки, намальовано мультфільми, а сам твір увійшов до сотні кращих дитячих книг за версією Національної асоціації освіти США. До того ж, українською мовою книга була випущена з ілюстраціями самого Доктора Сьюза.

Кому сподобається книга? Тим, хто хоче на один вечір відчути теплоту і різдвяну атмосферу з дитинства.

 

 

Чому варто прочитати? Щороку перед Різдвом діти всесвітньо відомого Джона Рональда Руела Толкіна отримували листи від Різдвяного Діда, написані незвичним почерком і звичайно ж запечатані штемпелем Північного Полюса. У них були викладені історії з життя міфічного північного дідка. Книга занурює читача в майстерно прописаний казковий світ.

Кому сподобається книга? Фанатам творчості Толкіна, батькам неповнолітніх дітей і людям з відмінним почуттям гумору.

 

Видавництво: КСД

Чому варто прочитати? Книга переносить у зимовий Львів святкового періоду. Короткі оповідання дозволять протягом усього січня занурюватися в різдвяну атмосферу навіть у метро або під час коротких перерв у роботі.

Кому сподобається книга? Тим, хто закоханий у зимовий Львів і різдвяні традиції західних областей України.

 

 

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Чому варто прочитати? «Різдвяна історія» (вона ж «Різдвяна пісня») – це класика англійської літератури. Своєю повістю Діккенс заклав основи так званої «різдвяної філософії», яка вже поширилася не тільки на територію Англії, але і по всьому світу.

 

Кому сподобається книга? Тим, хто виріс на історіях про привидів минулого, сьогодення і майбутнього. А також тим, хто хоче пробудити в собі трохи більше душевного тепла цими зимовими днями.

 

Джерело: Mind 

Попередня стаття

ТОП 20 колядок про Різдво, які має знати кожен (Відео)

Наступна стаття

Тернополяни не готові відмовитися від святкування 7 січня

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.