Відтепер сортування побутових відходів у Тернополі – обов’язкове

Відтепер сортування побутових відходів у Тернополі – обов’язкове. Для забезпечення роздільного сортування побутових відходів виконавці послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень повинні переобладнати існуючі контейнерні майданчики. У багатоквартирних ж будинках, де наявні діючі сміттєпроводи, влаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. Відповідні зміни та доповнення внесли до рішення міської ради від 19.05.2011р. № 6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя».

 

У свою чергу, надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування побутових відходів ( змішані відходи, полімери, скло).

 

Окрім того, органам самореалізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних  будинків і споживчим кооперативам забороняється:

– вивозити і вивантажувати у не відведених для цього місцях тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки, тощо;

– зберігати в приміщеннях багатоквартирних будинків вибухонебезпечні чи екологічно шкідливі речовини і предмети;

– порушувати  (руйнувати чи псувати) вулично-дорожню мережу, інші об’єкти благоустрою міста;

– паркувати транспорт на зелених зонах;

– самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони;

– спалювати суху природну рослинність або її залишки та будь-які інші відходи;

– влаштовувати огорожі по периметру відведеної земельної ділянки (оренда, власність, постійне користування);

– ремонтувати, мити та заправляти автомобілі, мотоцикли, мопеди, скутери та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях та зелених зонах;

– порушувати права і законні інтереси громадян та інших суб’єктів благоустрою міста;

– самовільно встановлювати засоби організації дорожнього руху без відповідних погоджень.

 

У разі порушення вимог у сфері благоустрою громадяни,  посадові особи та громадяни-суб’єкти підприємницької діяльності несуть відповідальність згідно ст.82 та ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, шляхом накладення штрафу передбаченого чинним законодавством. Тернопільська міська рада.

Попередня стаття

Тернополяни не готові відмовитися від святкування 7 січня

Наступна стаття

На Тернопільщині чоловік у передноворіччя пішов з дому і не повернувся

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.