Тернополянка 40 хвилин рятувала непритомного чоловіка, поки їхала швидка

Ôîòî Íèêîëàÿ Òèì÷åíêî 06.06.2011 Ñêîðàÿ ïîìîùü

Ôîòî Íèêîëàÿ Òèì÷åíêî 06.06.2011
Ñêîðàÿ ïîìîùü

Про випадок у соцмережі Фейсбук написала Марія Аношкіна. Жінка працює фармацевтом. 9 січня наприкінці робочого дня до неї в аптеку зайшов чоловік та не встигши нічого сказати втратив свідомість. Марія відразу викликала катеру швидкої допомоги. Проте медики, як розповідає жінка, їхали 40 хвилин.

 

– Стан у чоловіка був схожий на передінсультний.   Я настільки злякалась, що сама чуть інсульт не получила, але факт в тому, що зразу викликала швидку, він відключився на той момент, в швидкій було багато питань – ім‘я, прізвище, скільки років я їм сказала, що терміново людина відключилась і я не можу того спитати. А вони їхали майже 40 хв, бо в них перезмінка виявляється, за той час я намагалась привести чоловіка до тями всіма можливими способами, навіть залізла в його телефон, щоб додзвонитись до родичів, але питання за 40 хвилин людина могла би і вмерти невже так має бути??, – пише жінка у своєму пості.

 

Допис викликав чималу дискусію серед тернополян. Зокрема чи мала фармацевт надавати домедичну допомогу чоловікові у своєму пості детально розповів лікар-хірург Дмитро Андрощук.

 

–  Особа звернулась за допомогою до працівника аптеки. Згідно закону України про екстренну медичну допомогу 5081-ІV, фармацевти є особами, що забов‘язані вміти та надавати Домедичну допомогу потерпілим… Фармацевт повинна бута оцінені параметри потерпілого: свідомість, дихання, пульс. Адже виклик швидкої повинен здійснюватись чітко, симптоматика потерпілого повинна бути вказана чітко.
Інакше швидка ваше «тут мужик в передінсультному состоянії» не сприйме як загрозу життю пацієнта. Адже так виглядає 99% викликів “бабушок, які перенервувались дивлячись новини», і аж ніяк не як професійний виклик швидкої, – коментує подію Дмитро Андрощук.

Частина ж тернополян у коментарях зазначають, що їм інколи також довго доводиться чекати на карету швидкої допомоги.

Попередня стаття

З храму на Тернопільщині викрали старовинні ікони

Наступна стаття

Тернопільські школярі вже реєструються на пробне ЗНО

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.