Аби відремонтувати внутрішні інженерні системи, тернополянам дозвіл не потрібен

В Україні спростили процедуру проведення реконструкції чи капремонту внутрішніх інженерних систем, зокрема, систем опалення, вентиляції, водопостачання, водовідведення. Якщо раніше для проведення цих робіт потрібно було отримувати дозвіл, то відтепер – ні. Це стосується як житлових, так і нежитлових будинків.

 

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Відповідний проект постанови був розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Зокрема, це роботи з реконструкції, капітального ремонту, технічного переоснащення внутрішніх систем:

  • опалення, у тому числі, що передбачає встановлення або заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміну трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, встановлення балансувальних клапанів та/або витратомірів, зміну типу систем опалення з однотрубної на двотрубну та/або з вертикальної на горизонтальну, встановлення та/або заміну опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, встановлення та заміну приладів-розподілювачів та іншого обладнання регулювання і обліку теплової енергії;
  • вентиляції;
  • водопостачання та водовідведення, у тому числі, трубопроводів;
  • силових та слабкострумових систем, які забезпечують функціонування будівель і споруд.

 

КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”

Попередня стаття

На Бучаччині чоловік підпалив машину колишньому зятю (Відео)

Наступна стаття

Додому зі Сходу повернулися бійці роти поліції особливого призначення «Тернопіль» (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.