Громади в області переходять до Православної церкви України

Проект TERNOPILTIME

У 2019-му році на Тернопільщині п’ять релігійних громад, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату, заявили про свій перехід до Православної церкви України. Нагадаємо, після отримання Томосу Православна церква України набула юридичних прав.

Рішення щодо приєднання до Православної церкви України приймають релігійні громади. Переважно відбувається це шляхом голосування.

 

«Можемо констатувати: ми маємо Православну церкву України. Після підписання Томосу вона юридично представлена. Церква має Предстоятеля, а також перебуває у єдності зі Вселенським православ’ям. Про своє приєднання до цієї церкви заявили Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, а також окремі громади православної церкви, що перебуває в єдності з Московським патріархатом. Релігійним громадам, які виявляють бажання приєднатися до Православної церкви України, необхідно вносити зміни в свої установчі документи. Загалом це стосується понад півтисячі релігійних громад Тернопільської області. Передують процесу переходу загальні збори громади, оскільки рішення щодо приєднання до Православної церкви України приймає безпосередньо релігійна громада», – розповідає начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей обласної державної адміністрації Ігор Кульчицький.

 

 

Відповідно до закону Верховної Ради України від 20-го грудня 2018-го року, релігійні громади, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату, відтепер матимуть назву – Російська православна церква.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Поки сніг не розтане», – тернополяни про тривалість зберігання ялинки (Відео)

Наступна стаття

13 січня- Старий Новий рік

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.