Ще одна громада вирішила приєднатися до Православної церкви України

Проект TERNOPILTIME

Церква Успіння Пресвятої Богородиці села Онишківці Шумського району вирішила приєднатися до Православної церкви України. Відповідний указ вже підписав Архиєпископ Тернопільський і Кременецький Православної Церкви України Нестор.

15 січня архієпископ Нестор задовольнив клопотання громади парафії Успіння Пресвятої Богородиці і прийняв її до складу Тернопільської єпархії. Як повідомив Владика Нестор, прохання щодо переходу до Православної церкви України подали парафіяни, місцевий священик поки що не оголосив своєї згоди.

«Таке рішення прийняла безпосередньо громада церкви Успіння пресвятої Богородиці, що у селі Онишківці Шумського району. Її збори відбулися 13-го січня. В результаті парафіяни прийняли рішення перейти до Православної церкви України. Клопотання громади уже задовільнено. Також маємо ще звернення від громад області», – зазначає Владика Нестор.

 

Додамо, 26 грудня до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України було прийнято громаду храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району. 11 січня 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання про перехід до Української Церкви громади храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району. 13 січня про перехід до єдиної Української Церкви оголосила парафія села Гніздичне на Збаражчині.

 

Нині на Тернопільщині зареєстровано 1833 релігійні організації, – повідомляє управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської ОДА. З них близько 120 громад підпорядковувалися раніше Московському патріархату. Безпосередньо у Тернопільській єпархії МП заперечують ймовірність централізованого приєднання їхніх громад до Православної церкви України.

 

«У нас є повнота церкви, євхаристійне єднання зі світовим православ’ям, є таїнства, благодать, тобто є все, щоб люди могли отримувати спасіння душі. Ніхто не переходить, спокійно все. Звичайно, є настороги, вплив ззовні на громади, по деяких місцях адміністративний тиск, можна сказати. Якби ніхто не заважав спокійно молитися, то так ми б і спокійно служили, а так трохи із зовні вплив, можливо десь якісь провокації, збурення в громадах», – каже канцлер Тернопільської єпархії Московського патріархату Степан Балан.

 

Нагадаємо, відповідно до закону Верховної Ради України від 20-го грудня 2018-го року, релігійні громади, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату, відтепер називатимуть російськими православними церквами.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

«Сховати фото зі свят», – тернополяни про те, як повернутися до роботи (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщину до Водохреща насуваються холоди

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.