Вчителям початкових класів області пропонують скласти іспити

Проект TERNOPILTIME

Надбавку до зарплати у розмірі 20% обіцяють вчителям початкових класів, які пройдуть сертифікацію. Для цього необхідно зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Взяти участь у сертифікації можуть всі охочі педагоги початкових класів. Але їм варто поспішити, оскільки місць для всіх може не вистачити.

Реєстрація для проходження сертифікації розпочалася учора – 15-го січня. Загалом по Україні взяти участь у пілотному проекті може тисяча вчителів. Для Тернопільської області виділили 34 місця. Як повідомили у Тернопільському центрі науково-освітніх інновацій та моніторингу, пройти сертифікацію зможуть ті педагоги, які зареєструються першими.

 

«Це пілотний проект, участь у ньому може взяти до 1 000 вчителів початкових класів по Україні. Для того, щоб пройти сертифікацію, перше, що необхідно – це зареєструватися. Також потрібно підготувати необхідну інформацію та документи. Потрібна буде довідка із закладу освіти, де працює вчитель, а також веб-папка на одному з файлообмінників для завантаження е-портфоліо. У портфоліо вчитель має відобразити досвід роботи. Безпосередньо сертифікацію вчителі проходитимуть до першого вересня. У разі успішного проходження, зарплата педагогічного працівника зросте на 20% до окладу», – повідомила начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома.

 

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич назвала сертифікацію зовнішнім незалежним оцінюванням для вчителів. Також вона наголосила: поки що проходження сертифікації добровільне, а в перспективі – ця процедура буде обов’язковою для всіх вчителів.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Півроку очікування. Хатіко у Великому Глибочку вірить, що про нього не забули (Відео)

Наступна стаття

17 січня – День дітей-винахідників

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.