Жителі Тернопільщини можуть повертати до аптек неякісні ліки

З першого січня 2019-го року можна повертати неякісні ліки до аптек. Раніше такої можливості в Україні не було, оскільки лікарські засоби належать до тих товарів, які не підлягають поверненню упродовж 14-ти днів. Відповідно до нововведень від 2019-го року, у разі висновку Держлікслужби щодо невідповідності ліків, їх можна повернути до аптеки. Однак ліки належної якості поверненню не підлягають.

«З початку 2019-го року в аптеки можна повертати неякісні ліки й отримати гроші, або ж обміняти їх на інші лікарські засоби. Проте неналежна якість ліків має бути підтверджена у Держлікслужбі. Тобто невідповідність ліків доведеться підтвердити лабораторно. Оскільки можна повертати тільки лікарські засоби неналежної якості. Для цього споживач має взяти фіскальний чек. Тільки в такому випадку можна звертатися щодо повернення лікарських засобів. Тобто законодавець вніс певні уточнення, відтепер якщо лікарські засоби неналежної якості, споживач має право повернути їх до аптеки. Але ліки належної якості повертати не можна», – каже генеральний директор Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Наталія Марків.

Коли виникають сумніви щодо якості ліків, варто звернутися до територіального відділення Держлікслужби, – кажуть фахівці. Там можуть провести аналіз препарату. Якщо ж факт неналежної якості підтвердиться, ліки можна буде повернути до аптеки. Але для цього необхідно мати фіскальний чек.

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Суд Кіпру арештував майно олігарха з Тернопільщини

Наступна стаття

У тернопільському кафе пограбували відвідувача (Відео)

One Comment

    Avatar
  • У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

    1) пропорційного зменшення ціни;

    2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

    3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.
    Так завжди було

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.