На Збручі півтисячі тернополян і хмельничан взялися за руки (Відео)

На межі Тернопільщини гуртуються люди, аби зустрітися з хмельничанами. Нині, як і сто років тому, у вишиванках, з короваєм, вишитим рушником та синьо-жовтим прапором, українці показують свою єдність.

– Йдемо до наших братів хмельничан назустріч, це споконвіку уже ведеться така традиція. Це єднання усіх родин, – каже Михайло.

По той бік берега річки Збруч уже рушає колона назустріч тернополянам. На містку обмінюються хлібом та в’яжуть рушник єднання. Привітавшись, люди формують кілометровий ланцюг та беруться за руки на кордоні Тернопільщини та Хмельниччини.

 Півтисячі жителів обох областей, аграрії та партійці так відзначають День Соборності України, воз’єднання ЗУНР та УНР.

– Акт злуки об’єднав сотні міст, мільйони людей – усі українські землі та береги. На прикладі аграрної партії України ми можемо бачити, що таке єдність, бо тільки в єдності наша сила і тільки разом ми можемо збудувати краще майбутнє для нашої України, – каже голова Аграрної партії України Юрій Крутько.

– Аграрна партія –  це та партія, яка сьогодні може об’єднати партійців, які сьогодні дійсно є будівничими нашої країни, які від початку Незалежності й до нині будують країну, – заступник голови Аграрної партії України Іван Чайківський.

У непростий і надзвичайно складний для України час, каже голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії України Сергій Іващук, потрібно знаходити спільні цінності. А це є українська земля, українські аграрії та хліб.

Свою історію потрібно пам’ятати та проводити паралелі, переконані люди по обидва береги Збруча.

– Сьогоднішній день дуже важливий, це з’єднання областей, всієї України в одну українську велику державу, ми гордимося, бо в ній народилися і живемо, – каже хмельничанин Фелікс.

– Важливо, щоб ми були єдині у всьому  не лише сьогодні, коли об’єдналися і завжди і найголовніше аби був мир в країні, – тернополянка Оксана.

В акції єднання взяли участь молодь з багатьох міст України. У них переконана голова молодіжної організації України Анна Мадей, горять очі і вони уже змінюють нашу країну на краще.

– Для кожного з людей тут Соборність це не тільки гарні слова з пісень, з високих трибун, Соборність – це символ і наша величезна мрія.

Аби справдилися усі бажання та Україна стала єдиною державою для кожного громадянина, найперше потрібна злагода та спокій від Заходу до Сходу. Тому голубів, як символів миру, випустили в небо.

 

 

 

Попередня стаття

Добровільно здати зброю, уникнувши покарання, жителі Тернопільщини можуть до 3 лютого (Відео)

Наступна стаття

Жителів Тернопільщини запрошують на військову службу за контрактом

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.