На Тернопільщині сільський голова підробив документ та привласнив майже 1 га землі

Прокурором Тернопільської області повідомлено про підозру посадовій особі органу місцевого самоврядування у складанні, видачі і використанні завідомо підробленого документа, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

 

Встановлено, що голова однієї з сільських рад, перебуваючи на посаді у 2017 р. власноруч виготовив підроблений витяг з рішення сесії від 2000 року про передачу собі та дружині земельних ділянок із земель запасу та резервного фонду у власність для ведення особистого підсобного господарства площею по 0,45 га. Службовець підписав вище вказані витяги з рішення сільської ради, які містили неправдиві відомості, завірив їх гербовою печаткою та видав собі.
Надалі, на підставі підроблених документів районний виробничий відділ філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» виготовив технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), яку сільський голова скерував відповідним органам Держгеокадастру.

 

Земельним ділянкам загальною площею 0,9 га були присвоєні відповідні кадастрові номери, отож посадовець та його дружина незаконно набули права власності на вказані земельні ділянки. Їх загальна нормативно-грошова оцінка к становить 30 741 грн. Саме на цю суму сільській раді заподіяні збитки незаконними діями службової особи.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Попередня стаття

Винуватець смертельної ДТП на Злуки може вийти із СІЗО за півмільйона

Наступна стаття

«В Андрія Садового один конкурент – олігархат», – народний депутат Олег Березюк (Ефір)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.