Сквер на вулиці Миру продовжують забудовувати (Фото)

 

Небажане людьми будівництво на вул. Миру в Тернополі продовжується. Про це 26 січня повідомила у Facebook Тетяна Тарасенко: «Будова на стоянці на вул. Миру. Ось так знищується сквер. Його так підрили, що скоро попадають дерева! Охоронці від Максими йшли до людей, демонстративно заряджаючи зброю! Заховалися за масками! Та ще й пошкодили мій телефон!..»

 

Підготовчі роботи після перерви відновили 2 січня – зараз тут викопаний котлован, обгороджений зеленим парканом.

 

Містяни незадоволені будівництвом, яке зайняло автостоянку і частину скверу, та ще й на місці засипаного яру. Жителі масиву «Дружба» вважають, що викопаний котлован спричинив тріщини на сусідніх будинках.

«Відновлення скверу на вул. Миру до його історичних меж» – таку назву має петиція, зареєстрована 21 травня 2018 року.

«Відновити сквер, розташований на вул. Миру до тих меж, які були визначені на початку його створення на початку 70-их років. Сквер на цій вулиці був закладений на місці величезного яру – від початку вул. Миру до теперішнього місця для стоянки автомобілів (вул. Дружби). За генеральним планом міста Тернополя у 2014 році територію скверу було зменшено. Територія від бібліотеки (вул.Миру, 4-А) до стоянки уже не вважається сквером.
Поновити історичні межі скверу і внести зміни до генерального плану Тернополя».

 

На петицію про відновлення скверу відповів заступник міського голови Стемковський В. В.
«Повідомляємо, що у виконавчому комітеті відсутня будь-яка інформація щодо створення скверу на вул. Миру та стосовно його історичних чи новостворених меж.
Одночасно інформуємо, що згідно ст. 39 Земельного кодексу України використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського устрою з дотриманням будівельних, державних стандартів і норм.
Враховуючи наведене, станом на даний час межі скверу на вул. Миру можуть бути сформовані в межах передбачених Генеральним планом міста».

Попередня стаття

Наступного тижня на Тернопільщину прийде потепління

Наступна стаття

Допоможіть зібрати кошти на операцію 10-річному хлопчику. Залишилося два місяці

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.