На Тернопільщині розмитнили близько 1500 «євроблях»

Проект TERNOPILTIME

22-го лютого завершується пільговий період розмитнення автівок на європейських номерах. Наразі в області розмитнено близько 1500 «євроблях». Щодня на Тернопільщині оформляють більше сотні автомобілів.

До 22 лютого 2019 року на розмитнення автівок з іноземними номерами діють пільги – базові ставки акцизу знижені наполовину. Чимало власників «євроблях» поспішають розмитнювати, поки діє знижка. Як зазначив начальник відділу організації митного контролю Тернопільської митниці ДФС в області Тарас Гутик, наразі у Тернополі працює дві зони митного контролю.

«Минуло більше половини пільгового періоду розмитнення. За цей час загалом оформлено до 3000 транспортних засобів, з них близько 1500 – так звані «євробляхи». Кількість звернень постійно збільшується. Загалом щодня оформляємо близько сотні автомобілів. У зв’язку із збільшенням звернень, ми розширили штат, а робочий день триває з дев’ятої ранку до дев’ятої вечора. Також надаємо консультації за допомогою гарячої лінії. В результаті розмитнення автомобілів до державного бюджету перераховано понад 180 млн., що стосується «євроблях», перераховано понад 70 млн.», – розповідає Тарас Гутик.

Перед розмитненням варто підготувати такі документи: технічний паспорт, договір купівлі-продажі, а також документ, що підтверджує заняття з реєстрації.

Нагадаємо, після закінчення пільгового періоду базові ставки податків становитимуть: для бензинових авто до 3 тис. куб. см — €50, понад 3 тис. куб. см — €100. Для автомобілів на дизелі з об’ємом двигуна до 3,5 тис. куб. см — €75, а понад — €100.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Впродовж вихідних у Тернополі працювало 25 одиниць снігоочисної техніки

Наступна стаття

Вклейка фото у паспорт-книжечку має бути не пізніше, ніж через місяць після дня народження

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.