Асфальт зійшов зі снігом. Дорожникам дали два тижні, аби замаскувати вибоїни на дорогах Тернопільщини (Відео)


Це траса Тернопіль-Чернівці. Відрізок поблизу селища Дружба, автівки проїжджають мов на хвилях.Одна за одною зменшують швидкість і міряють кожну заглибину. Цей шматок дороги, протяжністю 20 метрів, водії вважають, найгіршим на обїзній.

Бачите, тут яма на ямі навіть нема що минати. Треба пригальмовувати, зменшувати швидкість, каже водій Іван.

Не можливо їхати. Чим день, тим гірше і гірше. Потрібно ремонтувати дороги, бо це жах, – коментує водій Михайло.

 

Півроку тому тут відремонтували найбільш знищену частину міжнародної траси. Покриття протяжністю кілометр і сто метрів повністю замінили. Нині водії знову на нього нарікають. Аби замаскувати наслідки зими, дорожники здійснюють аварійний ремонт. Так, дорога має протриматися до весни. Аж тоді вибоїни покриватимуть гарячим асфальтобетоном.

Сьогодні вже 20 квадратів залатали. Це аварійний ямковий ремонт, на нього гарантії великої нема, але буде триматися, скільки часу як думаєте, я думаю до весни витримає, – розповідає працівник «Техно-Буд-Центру» Тарас.

 

Ремонтують, та не всюди. Міст при вїзді у Теребовлю набирає популярності у соцмережах. Водії під музику танцюють на ямах прямо в авто.

Там такі ями, тепер трошки підтали. Кожен рік розбивається, кожен рік, я не знаю чи там асфальтобетонне покриття поставити, а не асфальт, а так поставлять асфальт, а фури ж то їдуть, траса ж на Чернівці, – каже водій Микола.

Дорога дуже в поганому стані, ями повсюди, отут подивіться більше 30 сантиметрів ями, машини ламаються постійно по таких дорогах, – зазначає таксист у Теребовлі Володимир.

 

Дорогам Тернопільщини, зазначають у Службі автомобільних доріг понад 30 років. Капітального ремонту не роблять, бо коштів бракує.

Ремонту підлягають практично всі дороги державного значення, які знаходяться у нас в області, а це порядка 1300 кілометрів, тому що дороги побудовані у 80 роках, міжремонтні строки для таких типів покриття складають 12-15 років, – заступник начальника САД Тернопільської області Юрій Іваниця.

 

На сторінці МедіаТОР у Фейсбуці зі сотні опитаних 97 % стверджують, що ями на кожному кроці. Люди з іронією пишуть, що легше перелічити не проблемні ділянки, яких не так багато. Називають руїною вже відому дорогу до Теребовлі та просять міського голову Кременця проїхатися до мед закладу у місті. Через постійні скарги водіїв голова ОДА викликав на килим відповідальних. Мовляв на боротьбу з ямами виділив майже 170 мільйонів гривень, а вони далі псують автівки жителів і гостей міста. На виправлення ситуації дав два тижні.

 

Не у всіх напрямках ситуація критична, кажуть дорожники. Нині відремонтоване покриття у трьох районах області. У 2019-тому капітально візьмуться за міжнародну трасу Тернопіль- Івано-Франківськ. Та почнуться роботи з настанням тепла не швидше травня. Решту ж доріг поки, звично, лататимуть.

 

Попередня стаття

Десять тисяч доларів за сеанси: у Тернополі затримали фіналістку “Битви екстрасенсів” (Відео)

Наступна стаття

До Православної церкви України приєдналося 12 громад з Тернопільщини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.