До Православної церкви України приєдналося 12 громад з Тернопільщини

Проект TERNOPILTIME

Після надання Томосу, до Православної Церкви України на Тернопільщині приєдналося 12 релігійних громад, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату. Проте близько сотні громад в області все ж належать російській церкви.

Ще одна парафія зі села Мирове Шумського району приєдналася сьогодні до Православної церкви України. Відповідний указ підписав архиєпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

 

«Представники парафії привезли заяву з проханням прийняти громаду до складу Православної церкви України. Також був представлений документ зі списком людей, які проголосували за перехід. А загалом усьому передували збори, під час яких більшістю осіб було безпосередньо прийнято рішення – приєднатися до Православної церкви України. Така процедура відбувається кожного разу, коли громада вирішує приєднатися до Православної церкви України. Священик з цієї громади – зі села Мирове Шумського району, не підтримав перехід, ми ще будемо проводити з ним переговори. Загалом вже маємо 12 громад, які звернулися до нас з проханнями прийняти їх до ПЦУ. Є ще ряд громад, де виявляють бажання щодо переходу», – каже архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

 

Як повідомляв раніше архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, на Тернопільщині ще жоден священик, який підпорядковувався Московському патріархату, не перейшов до Православної церкви України. Додамо, відповідно до рішення Верховної Ради України, громади, центри яких перебувають у Росії, змушенні впродовж трьох місяців перереєструватися і вказувати власну приналежність до російської церкви.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Асфальт зійшов зі снігом. Дорожникам дали два тижні, аби замаскувати вибоїни на дорогах Тернопільщини (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі мама розшукує безвісти зниклого сина

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.