На Тернопільщині у річку зливали відходи від виробництва

30 січня до Державної екологічної інспекції Тернопільщини надійшла інформація від Байковецької ОТГ, що на території с.Дубівці вода у річці Гніздична протягом останньої доби помутніла, змінивши колір на жовто-молочний, та набула різкого, неприємного запаху.

 

При виїзді на місце спеціалістів Інспекції факти підтвердилися. Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції були відібрані проби води з річки на території с. Дубівці та зі ставу, який розташований нижче по течії, на території сіл Стегниківці Тернопільського району та Залужанської сільської ради Збаразького району.

 

31 січня 2019р. при повторному виїзді та обстеженні навколишніх територій і підприємств, які ймовірно могли вчинити скид неочищених зворотних вод від виробництва, було встановлено факт прориву греблі на бардосховищі Зарубинецького спиртового заводу з подальшим попаданням відходів через безіменний потічок у р.Гніздична вище по течії сіл Оприлівці та Чумалі. 

 

Ще до початку обстеження силами працівників заводу аварійний скид був зупинений. Роботи продовжувались протягом дня.

 

За вказані порушення відповідальну особу спиртового заводу притягнуто до адміністративної відповідальності. Станом на 05.02.2019р. Інспекцією проводяться лабораторні дослідження, за результатами яких підприємству будуть нараховані збитки, завдані навколишньому середовищу, та виданий припис щодо ліквідації прориву та недопущення подібних ситуацій. Повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Попередня стаття

Для безкоштовного перевезення людей з інвалідністю Тернопільщина отримала 4 спецавтомобілі (Відео)

Наступна стаття

Десять тисяч доларів за сеанси: у Тернополі затримали фіналістку “Битви екстрасенсів” (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.