На Тернопільщині значно зросла кількість особливо тяжких злочинів та умисних вбивств

Сьогодні у прокуратурі Тернопільщини підвели підсумки роботи за 2018 рік та визначили основні завдання на наступний період. У нараді взяли участь перший заступник та заступник прокурора області, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області та їх заступники, керівництво та начальники відділів місцевих прокуратур.

 

Загалом, минулого року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 21 тисячі кримінальних проваджень, у чверті з яких досудове розслідування закінчено, за підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення судді ухвалили понад 1200 обвинувальних вироків, з яких чотири сотні – на підставі угод. Зменшилася загальної кількості злочинів, у тому числі правопорушень проти власності, а також підліткова, групова та повторна злочинність, на третину – кількість кримінальних правопорушень, вчинених у стані сп’яніння.

 

Прокурорами заявлено позовів на загальну суму понад 228 млн грн., задоволено – на суму 227,7 млн грн., добровільно відшкодовано 1,7 млн грн., попереджено незаконне вибуття майна із державної власності на суму 9,6 млн гривень. Також вирішено понад півтори тисячі звернень, більша половина яких – з питань досудового розслідування. На особистому прийомі прийнято майже п’ять сотень громадян.

 

Водночас на Тернопільщині зафіксовано значне зростання кількості особливо тяжких злочинів, очевидних умисних вбивств та низький рівень відшкодування збитків за закінченими розслідуванням кримінальними провадженнями. Потребує посилення нагляд за додержанням законів слідчими територіальних органів поліції.

 

У найближчий період прокурори зосередять свою роботу на злочинах, пов’язаних із зловживаннями під час використання бюджетних коштів у сфері автодорожнього комплексу, у галузі земельних правовідносин, надрокористування та корупцією. Прес-служба прокуратури Тернопільської області.

 

 

Попередня стаття

У Тернополі розшукують любителя дармового алкоголю (Відео)

Наступна стаття

У Кременці водій вигнав пасажирку з маршрутки, бо виступила проти російської попси

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.