У тернопільських багатоповерхівках заварюють сміттєпроводи

Проект TERNOPILTIME

Тернополян змусять сортувати сміття. Відповідно до змінених правил благоустрою, в багатоповерхових будинках Тернополя заварюють сміттєпроводи. Завершити цю роботу планують до червня цього року. За цей період часу підприємства, які обслуговують житловий фонд, повинні облаштувати необхідні контейнерні майданчики.

 

У Тернополі будуть сортувати сміття на три види: скло, пластик, інші побутові відходи. Ймовірно в майбутньому кількість позицій для сортування розширять, – кажуть в управлінні ЖКГ, благоустрою та екології ТМР.

 

«Наразі маємо три позиції щодо сортування сміття, у майбутньому можливі будемо мати більше позицій щодо сортування.  Підприємства, які обслуговують житловий фонд, вже почали активно заварювати сміттєпроводи з метою виконання рішення міськради. Відповідатимуть за виконання вимог сортування сміття організації, які здійснюють утримання житлового фонду. Оскільки саме вони слідкують за санітарним станом контейнерних майданчиків», – каже головний спеціаліст відділу управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР Оксана Ілліч.

 

Як реалізовуватимуть відсортоване сміття, наразі невідомо. Нині змішані побутові відходи відвозять на сміттєзвалище поблизу села Малашівці. В перспективі там має запрацювати сміттєсортувальна лінія.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Тернополян запрошують на святкування Дня Зими

Наступна стаття

Тернопільська обласна аптека № 78 працюватиме ще десять днів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.