Через 10 днів тернопільську аптеку №78 можуть закрити

Проект TERNOPILTIME

Роботу аптеки №78 продовжили на десять днів. Таке рішення прийняли під час наради представники державної виконавчої служби, обласної ради та аптеки. Впродовж цього часу місцева влада шукатиме компромісне рішення стосовно функціонування та розташування цього закладу. Водночас на півтора тижня запрацювала також програма “Доступні ліки”.

 

Як повідомила завідувач аптеки Ольга Жеруха, міська рада планує передати приміщення, яким нині користується аптека №78, в оренду приватному підприємцю. Теперішні працівники аптеки повинні звільнити будівлю.

 

«Ми отримали лист від виконавчої служби, у якому було повідомлено про те, що прийнято рішення про передачу цього приміщення в приватну оренду. Відтак, ми були змушені зупинити різні соціальні проекти, а також програму «Доступні ліки», яку дотепер реалізовували.  Також нам потрібно розрахуватися з постачальниками. Відповідно до сьогоднішнього рішення, програми будуть відновлені на десять днів. А що буде потім, зараз сказати складно», – каже завідувачка аптеки Ольга Жеруха.

 

За словами керівника прес-служби Мар’яни Зварич, договір оренди з аптекою №78 закінчився у 2016 році. Втім, як пояснили в обласній раді, аптека дотепер оплачувала послуги з користування приміщенням.

«Це аптека-легенда. У березні її має виповнитися 60 років. Аптека розташована у дуже зручному місці. Вона обслуговує жителів Тернополя та області. Тобто людям є зручно користуватися послугами саме цієї аптеки. Для багатьох буде складніше добиратися, коли заклад перенесуть в інше місце. Наразі ми намагаємося знайте компромісне рішення разом із міською радою. Окрім цього, ми готові подавати судові позови, проте процеси можуть затягнутися на роки, а людям важливо отримувати ці послуги нині. Але якщо нам не вдасться домовитися з міською радою, то зрозуміло, що виконавча служба буде змушена виконати рішення. Через ситуацію з аптекою №78 створені черги в інших комунальних аптеках, які змушені будуть продовжувати діючі програми. Можу сказати, що аптека №78 переважно обслуговує тернополян. І на мою думку, нині важливо зберегти цю аптеку», – пояснює заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі більшає автомобілів-двійників: як вберегтися від сумнівної покупки (Відео)

Наступна стаття

Коли Садовий стане президентом, – нардеп з Тернополя очолить Міністерство оборони (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.