На Кременеччині знайшли копію фортепіано Шопена

На Кременеччині знайшли копію фортепіано Шопена. Ідея створення копії фортепіано Бухгольца 1825 року з’явилася вісім років тому, у рік Шопена. “Ми почали шукати необхідний інструмент і знайшли його в Кременці, в Україні. Він був у жахливому стані”, – розповів  радіо “Dwójka” Паул Мак Нулті, розробник копії фортепіано Шопена.

 

– Коли ми дісталися до місця, де його зберігали, у невеликому музеї, ми виявили, що він знаходиться в дуже поганому стані, непридатний для гри. Однак це мало свої переваги. Люди, які намагалися відремонтувати інструмент, неналежним чином залишили глибокі отвори в диску, через які, завдяки спеціальному пристрою, я зміг ретельно вивчити його структуру. Без цих дуже докладних відомостей я б не зміг побудувати надійну копію взагалі», – сказав Паул Мак Нулті.

 

Під час копіювання надзвичайно важливо дотримуватися дизайну оригіналу. Паул Мак Нулті стверджує, що в Кременці він не тільки зміг простежити конструкцію всього інструменту, але й з великою точністю дослідити ударний механізм і його геометрію, пропорції, товщину струн, розмір клавіш і систему педалі.

– Я ретельно сфотографував кожну деталь, у мене також була можливість робити прості ескізи, які пізніше пригодилися в роботі. Я завершив точну копію фортепіано в травні 2017 року і працював над побудовою інструменту впродовж усього літа. Роботу повністю закінчив у листопаді», – сказав Паул Мак Нулті.

 

Перша презентація копії фортепіано фірми Бухгольца, варшавського інструмента Шопена, відбудеться 17 березня в Польській національній опері «Великий Театр». Транслюватиме цей унікальний концерт радіо “Dwójka”.

 

Джерело: Польське Радіо

Переклад з польської мови: МедіаТОР

Попередня стаття

Захисники аптеки протестують під стінами Тернопільської міськради (НАЖИВО)

Наступна стаття

Український майдан вистояв завдяки Тернополю і Львову, – очевидець Сергій Супрун про ніч “зачистки”

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.