На Тернопільщині найбільше вакансій для робітників

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині побільшало безробітних. Наразі в обласному центрі зайнятості зареєстровано понад 10 000 осіб, які шукають роботу. Збільшення кількості незайнятого населення пояснюють сезонністю.

 

«Нині на обліку в обласному центрі зайнятості перебуває близько десяти тисяч жителів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість пошуковців роботи в Тернопільській області частково збільшилася. У весняний період та влітку є різноманітні сезонні роботи, тому кількість безробітних тоді трохи зменшується. Зараз є чимало вакансій у сфері послуг, велика потреба у водіях, інших категоріях робітників. Загалом для робітників зареєстровано чимало різних вакансій. Складніше працевлаштуватися спеціалістам з вищою освітою за своєю спеціальністю. Проблемою ринку праці Тернопільщини є насамперед те, що місцеві роботодавці пропонують порівняно низьку заробітну плату, нижчу, ніж загалом по області», – каже заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська.

 

Консультанти безробітних у службі зайнятості почали виконувати функції кар’єрних радників за умовами реформи служби, яка стартувала у 2018 році. Нині пошуковці праці обиратимуть перспективні вакансії з допомогою кар’єрних радників. Це спеціально підготовлені фахівці, які працюватимуть індивідуально з безробітними, яким відразу не вдається працевлаштуватися.

За посиланням можна переглянути актуальні вакансії в Тернополі..

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернопільським тролейбусом кермував нетверезий водій

Наступна стаття

У свято – на рушник: 27 тернопільських пар одружилися в День закоханих (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.